Halotherapie kinderen:

Kinderen vanaf 6 maanden mogen ook in de zoutkamer.
Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen.

De belangrijkste redenen hiervan zijn:

– De longen bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.
– Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling naar buiten te werken.
– Longen van kinderen zijn nog niet volgroeid en daarom hebben kinderen een hoger ademhalingsritme en halen meer vervuiling naar binnen dan volwassenen.

1. Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.

2. Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling “naar buiten te werken.

3. Kinderen zijn “kleine” mensjes en daardoor verkeren zij op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan bij ouderen.
Algemeen bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op lage niveaus ter hoogte van de uitlaat van auto’s en minder gevoelig voor afvoer door de wind.

Op deze “leefhoogte zit uw kind en daardoor hebben zij het extra zwaar te verduren.
Daarom zijn de laatste 20 jaar buggy’s hoger geworden.

4. Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling “naar binnen halen”